...PÄNRI
   
REHUPIIKLES on huumoripitoinen rock'n'roll-jazz-kantri-blues-kansanmusiikkiyhtye, jonka musiikki ja show saa haurankaivajankin nauramaan. Nimi Rehupiikles tulee siitä, että aikanaan vanhat isännät ja emännät Etelä-Pohjanmaalla eivät osanneet lausua Beatles-yhtyeen nimeä. ja Rehu-etuliite, viittaa tietysti maatalouteen ja maaseutuun.

Alkuperäinen idea lähti liikkeelle siitä, kun yhtyeen keulahahmo Joose Tammelin käänsi Beatles-yhtyeen sanoituksia etelä-pohjanmaan murteelle. Esim. Hard Days Night oli Koventunpuoloonen ehtoo , Cant Buy Me Love oli Mua flikat ei saa tai I Wanna Hold Your Hand oli Käsikynkkää.

Vuosia on kulunu, levyjä ja keikkoja on tehty ja hullummaksi vain menöö. Uusia kappalehiakin piisaa. Kattelkaa nettisivuja, ostakaa levyjä ja tulukaa keikoolle. Kaikki hulluus ja konhoottaminen kunniaan. Äläkää oloko niin totisia!

   
TAPANI METTOOMÄKI
Solo kitara, left hand, SoloGibson -kitara, ja laulu.
FordSierraCorfoortEskoort- racing team

Tapani ” Tapsu” on Ilvesjoen ainut oikea rok stara. Välttelee julukisuutta, koska Ilvesjoellakin on paparazzeja. Mutta tässä osoote, jos jollain sattuus olemaan asiaa tai haluuas nimikirjootuksen: tapani. mettoomäki@puorinkokki.fi.ilivesjoki.com61600jalasjärvi

Mietelause: ” Toppahousut on talavella lämpööset, kesistä puhumattakaan.”
   
KEIJO HARJUSLUOPA
Rhytm kitara right hand

Keijon lauluääni ei oo muuttunut. Ku avaa suunsa, niin navetassa menöö vasikat ruikulle. Kitaransoitossa ei ole 30- vuoren aikana tapahtunut minkäänlaasta eristymistä, puhumattakaan kehityksestä. Antaa ittellensä soittotunteja ja inspiraatio löytyy kun kuunteloo rariota.

Lempijuoma: ” Sanotaan , notta appelsiini limonaati, jos jotaki pitää sanoa . Mutta kaljaa tapaan juora.”
Paras kitaristi maailmassa: Pläkmoore
   
MAURI SIRVELI
Saksofooni

Kuinka ihiminen voiki saara aikaan riiran joka asiasta. Mauri saa. Ei oo vaikiaa. Ei omista erelleenkään puhelinta, ei televisiota, ei rariota, ei rahaa. Moperi on. Kova keikkajyrä ja takahuoneiden pummi. Musiikkielämän ja keikkailun kovin highlight: ”Ilimaaset makkaraperunat Nivalan nuorisoseuralla.”

Musiikilliset vaikutteet: Jalasjärven soittokunnan vappukeikat Koskuen Nuijalla.
Lempiväri : ”Moperintankkiin sopii punaanen parhaiten. ”

   
KAAPO SIRVELI
Pasuuna

Maurin veli, (mutta ei puheväleissä.) ks. Maurin esittely. Kaapo ei osaa nuottia. Sillä on mukamas nuotit, mutta tosiasiassa se lukoo Jallua. Nuorena annetiin soitto-ohjeet: ” Puhalla täysillä tai oo hiljaa.” Kaapohan puhaltaa.

Lempiurheilija: Kalina Kulakoova, hiihto ja Mirus Jifter kesälajien puolella.

   
AULIS
Trumpetti

Kulinaristi ,omasta mielestä. Istuskelee päivät Jalasjärven ABCllä. Orotteloo , notta joku pyytääs keikoolle. Aika useen myös syöny siellä, joten kompetenssiä on. ”Kyllä ABC.n pernat aiva hyviä on ja soosiki joskus.”

Elvistelee bändissä jazz- tietourellaan, niin kauan kun Mauri hermostuu ja sanoo: ” Työnnä ny se pillis ja jazzis vaikka perseeseen.” Auliksen sukunimeä ei kukaan tierä. Ei oo vaan tullu kysyneeksi. Mutta trumpetti soi komiasti.

Parhaat lounaspaikat, ever: Koskuen Esso, Antura, Valtatie3

   
REINO VÄLIKOHTAANEN
Fender elektric bass guitar

Reino päästää aina tasaasta. Tummia säveliä tuloo, notta pussihousut fletajaa. Tietää musiikista aivan kaiken. Koska vaan pystyy nimeämään kovienkin bändien soittajien nimet ja tietään minkä maalasia ne on.

Reino ei kumartele ketää. Kerrankin se oli oli sanonut Kisse Häkkiselle:” Notta saat lainata mun johtoa, jos sulla ei oo omaa.”

Harrastukset: lukeminen
Suosikkiromaani: Leif Lindgren

   
PAUNO SIVULA
Uruut, Giuletti haitarit ( monta)

Paunoo hyppäsi Kyrköösjärven Eino saappaasiin. Ja hyvä niin. Varkauksien määrä pieneni yhtyeen sisällä. Mahtavasti pelaa sekä haitaria, että pimputtehia. Yhyrellä kärellä tuloo vaikka mitä. Toisella kaivaa puota, nenää,korvaa ja hamuaa mikrofoonia, kun sen teköö niin mieli koko ajan laulaa.

Rehupiikles- yhtyeen ainut urheilija tai siis liikuntamyönteinen. On nimittäin uhannut kävellä joskus kirkolta kotia Hirvikylään.

Suosikkijoukkue: Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
.
   
ERKKI KULMALA
Pasuuna

Peräseinäjokiseksi priimaa. Jokerilyöjä. ”Varmaa koppia takakentälle.” Jo aikaasessa vaiheessa huomasi, ettei kiltti luonne sovi urheiluun, joten Erkki meni Sipelius-ammattikouluun ja satsasi kulttuuriin.

Aforismi: ”Transiitti on aina Transiitti.”
Suosikkiurheilija : No tietysti Keijo Manni
Suosikkiruoka: Kepappi ,tietysti

   
TOPI KÖYKKÄ
Double bass Drum eight rack tom, isoo setti, rummut

Riskis kunnos oleva kepulaanen. Ulkonäkö vittaa Isis, Taleban suuntaan ja tarina kertoo, notta äiree olisi ollut nuorena kesätöissä, keittäjänä, Korson pakolaaskeskuksessa Vantaalla.

Omaisuutta ei ole, ellei sitä lasketa omaisuureksi, notta Topilla on puhelimessa Paavo Väyrysen henkilökohtaanen puhelinnumero. ”Voiraahan koska vaan soittaa Paavolle. Täs on sen numero.” Näin Topi uhoaa pöhönäs Ylistaron Tarot karaoke-illassa.

Beat ei pysy kovinkaan useen kasassa. Aika useen syynä on ilmavaivat ja nahkaanen rumpulavitta. Topi onkin sanonut , nottei kahteen asiaan voi keskittyä samaan aikaan.

Puoluekanta: kaikkiruokaanen eli Suomen Keskusta, Maalaasliitto, Kansalaispuolue, Seitsemän Tähden liike, Tähtiliike

   
SZCZCEPAN MÄKI-VENTELÄ
Baritoni saxofooni

Mäki-Ventelä ei puhunut ku viimeksi viime kesänä. Tyytyvääsenä soon vaan soitellu keikoolla färivalojen räiskeessä. Emmekä välttämättä tierä, eres soittaako. Mutta on ainaki lavalla. Tuo olemuksellaan kansainvälistä tunnelmaa ja kokemusta.

Osaa puhua puolaa, mutta siitä on yhtä paljo hyötyä kun baritoni saksofonista Jalasjärven Alkossa.

Pituus: 202 sentti puukengät jalaas
Paino: 020202 puukengät jalaas

Suosikkisävelmä: Kaksipa Poikaa Kurikasta ( osaa soittaa sen harmoonilla)

   
KYÖSTI YLI-JASKARI
Laulaja

Uskovaanen Nurmoosta. Kyösti ei oo koskaan kiroollu. Pahimmat kironat, jota tietää, on tissit ja räkä. Eikä käytä niitä. Komiaatte laulaa korkialta, niinku flikat.

Suosikkilaulaja: Killani, Riip Ruplesta

   
KAUKO OJANIEMI
Vokals und Roland electrik drumps

Kulttuurihenkilö . Voitti kansakoulussa seuraavat lajit ylivoimaisesti:
1. Pankin piirrustuskilipaalu, aiheella: Näin minä säästän. (Totuus: Kauko oli laveerannut vesifärillä paperin keltaaseksi , eikä ollut muuta ehtinyt teherä 2 tunnis ja työ palautettiin keskeneräisenä) Voitto tuli!
2. Liikennekilipaalu. Oli koulun ainut, jolla oli ehjä turvaviiri polokupyöräs - tosin väärällä puolella.
3. Runonlausunta poikien sarja. Ainut jolla ei ollut vielä äänenmurrosta 18 vuotiaana.

Pituus: 170 senttiä
Paino: 32 kiloa
Hiukset: puolinahkat

   
REHUPIIKLES
WWW.REHUPIIKLES.COM